Els X Games s'expandeixen a Barcelona, Munic i Foz do Iguaçu

ESPN, proveïdor líder en continguts relacionats amb els esports extrems i fundador dels X Games, portarà aquest esdeveniment a Foz do Iguaçu (Brasil), Munic (Alemanya) i Barcelona (Espanya) a partir de 2013. Aquestes ciutats s'uniran a Aspen (Colorado), Los Angeles (Califòrnia) i Tignes (França) per acollir els X Games en un esforç per expandir-los globalment. Aquesta expansió, que tindrà repercussions sobre la joventut contemporània de tot el món, suposa una transformació des d'una marca centrada en una competició d'esports extrems cap a una marca centrada en un estil de vida basat en els esports extrems que s'ampliarà a noves ciutats i inclourà elements culturals i digitals al voltant del món.

ESPN va portar a terme un procés formal de licitació que va començar el darrer mes de maig i que va generar un gran interès per part d'emplaçaments de tot el món que desitjaven acollir un dels tres nous esdeveniments (que s'uniran a Los Angeles, Aspen i Tignes). A partir d'avui i durant els pròxims tres anys, els comitès organitzadors locals de Foz do Iguaçu, Munic i Barcelona col·laboraran amb ESPN per acollir a les seves ciutats el principal esdeveniment d'esports extrems, el que permetrà crear un calendari anual dels X Games amb sis esdeveniments, quatre a l'estiu i dos a l'hivern.

"ESPN porta quasi dues dècades compromesa amb la franquícia dels X Games, i està molt il·lusionada amb el futur i amb aquesta nova iniciativa," va dir John Skipper, president de ESPN i copresident de Disney Media Networks. "Estem dedicant una atenció especial a aquesta expansió perquè creiem en l'interès universal per aquests esports i aquests esportistes, i desitgem compartir l'experiència dels X Games amb els aficionats de tot el món."

Travis Pastrana, una icona dels esports de motor que ha guanyat 17 medalles dels X Games, recolza la decisió de ESPN d'ampliar aquest esdeveniment a nivell global. "ESPN ofereix als esportistes l'oportunitat de perseguir els seus somnis i els X Games son l'esdeveniment més gran i més important que mai s'hagi creat pels nostres esports," va dir Pastrana. "La idea de traslladar-los a diferents llocs del món és fantàstica i estic desitjant comprovar quin impacte tindrà sobre els esports extrems."

Foz do Iguaçu, Brasil
Els esports extrems formen part integral de l'estil de vida a Foz do Iguaçu, en concret aquells relacionats amb la natura i l'aigua, i la participació en els esports extrems creix any rere any. La ciutat de Foz do Iguaçu, una de les set meravelles naturals del món, va ser declarada patrimoni mundial de la humanitat el 1986 i és un centre de reflexió i diàleg en aspectes mediambientals. La ciutat ofereix la integració de l'esdeveniment amb la natura i el concepte de sostenibilitat mediambiental com un autèntic pilar. Els X Games es celebraran a les cascades de Iguaçu i la presa de Itaipu, a prop de les fronteres amb l'Argentina i el Paraguai.

Munic, Alemanya
La ciutat cosmopolita de Munic ofereix un teló de fons perfecte, ja que a la capital bàvara i als seus voltants s'han organitzat nombrosos festivals esportius i grans competicions internacionals, tant en esports professionals com amateurs. La infraestructura esportiva ja existeix i s'utilitzarà de forma sostenible: el parc olímpic de Munic oferirà un àrea única al cor de la ciutat. Tots els esdeveniments esportius dels X Games es celebraran dins del parc.

Barcelona, Espanya
L'èxit aclaparador de l'organització dels Jocs Olímpics de 1992 va contribuir decisivament a projectar la imatge de Barcelona a l'estranger. L'organització de les Olimpíades va permetre a la ciutat renovar o construir tota una sèrie de infraestructures de primer nivell que s'han utilitzat des de llavors per acollir grans esdeveniments esportius. Totes les activitats dels X Games es desenvoluparan a l'àrea de l'anella olímpica del parc de Montjuïc, un espai únic que combina diferents instal·lacions esportives de primer nivell amb vistes espectaculars sobre la ciutat.

Expansió global dels X Games
Els esdeveniments dels X Games reuniran en el marc de la ciutat i dels país organitzadors als millors atletes d'esports extrems del món en les categories de BMX, skateboard, moto cross i ral·lis de cotxes, així com esquí, snowboard i snowmobile a l'edició d'hivern dels X Games. Cada esdeveniment dels X Games gaudirà del seu propi caràcter, que el diferenciarà dels altres, incloent la introducció de nous esports i elements culturals que s'extrauran de les pròpies ciutats organitzadores. En el passat, els X Games han organitzat amb èxit esdeveniments més petits, probes de qualificació i demostracions d'esports extrems a Brasil, Canadà, Xina, França, Japó, Corea, Malàisia, Mèxic, Singapur, Espanya, Taiwan, Filipines i EAU.

Related Content